12 juni 2024

Team Tales – Gijs van de Geer

Gijs van de Geer – kleiner bestand

Team Tales is onze nieuwe serie waarin we jou kennis laten maken met de mensen achter Orange Climate, van administratie tot productie, en van R&D tot de directie. Iedereen krijgt de kans om hier zijn verhaal te vertellen, om jou een idee te geven wat het betekent om voor Orange Climate te werken! En vandaag staat voor het eerst Gijs van de Geer, administratief medewerker bij Inteco in Boxtel, in de spotlights.

Gijs, stel je eens even voor

Mijn naam is Gijs van de Geer en ik ben 20 jaar oud. Ik heb tot nu toe alleen VWO gestudeerd, waar ik een economisch pakket heb gevolgd met wiskunde A en B. Ik heb een halfjaar een studie aan de universiteit gevolgd, maar dat bleek toch niets voor mij te zijn, haha. Nu ben ik via mijn familie bij Inteco aan de slag gegaan! Sinds eind januari werk ik op de afdeling administratie.

Hoe denk jij dat deze baan jou helpt met je toekomst?

Dit helpt mij meer dan een baan bij de Jumbo, dat kan ik je wel vertellen, haha. Ik ambieer om na mijn tijd bij Inteco verder te studeren, en ik ben ervan overtuigd dat mijn werk bij Inteco mij hierbij helpt. Ik wil namelijk Finance and Control gaan studeren, een bedrijfseconomische studie. Met het werk bij Inteco ben ik veel meer bezig met economie en boekhouden, wat mij dus een voorsprong geeft.

Is de je eerste echte grote mensen baan?

Ja, dit is mijn eerste kantoorbaan. Hiervoor heb ik bij de Jumbo gewerkt. Die overgang was heel apart, maar op een positieve manier. Je bent niet gewend om hele dagen te werken, en dat is wel anders. Bij de Jumbo is het werk meer fysiek, terwijl het hier meer denkwerk is. Ik vind dat zelf fijner omdat het mij veel meer interesseert. Maar het is heel anders dan een bijbaan of het studentenleven.

Heb je buiten het werk ook nog tijd en zin om andere dingen te doen?

Ja zeker, buiten het werk om heb je veel meer tijd voor andere dingen, aangezien je geen huiswerk hoeft te maken of te leren, haha. Zelf sport ik graag, bijvoorbeeld voetbal. Dat is echt geweldig, en je hoeft écht niet af te zeggen. Bovendien is het natuurlijk fijn om een mooi salaris te ontvangen.

En hoe zit het met reizen, ben je lang onderweg?

Met de auto ben ik een half uur onderweg en met het OV een uur. Als ik weer ga studeren, is het 45 minuten reizen, maar dat maakt mij niet zo veel uit. Het reizen vind ik geen probleem, omdat ik het leuk vind om te doen en het helpt mij met mijn toekomst.

Heb je het naar je zin tussen de verschillende collega´s

Ja zeker! Het is fijn om te merken dat iedereen weet wat hij kan, wat hij doet en wat hij moet doen. Met de variërende leeftijden op de afdeling merk je dat je veel verschillende gesprekken hebt, maar dat vind ik juist leuk. Het zorgt voor leuke, afwisselende verhalen op maandagochtend, haha.

Wat zijn je werkzaamheden?

Ik focus mij vooral op het integreren van het nieuwe BC-systeem, waarmee ik al mijn collega’s help om het ERP-systeem onder de knie te krijgen. Het ERP-systeem is erg uitgebreid, en het is leuk en uitdagend om telkens weer nieuwe mogelijkheden in dit systeem te ontdekken en daarmee het bedrijf een stukje beter te maken.

Hoe voel je je betrokken bij Inteco naast je werk?

In het begin zag ik daar een beetje tegenop, maar naarmate de tijd verstrijkt, ga je steeds soepeler om met je collega’s. Je begint met je eigen groep en die kring breidt zich steeds verder uit. Je merkt dat je je steeds comfortabeler voelt tussen je collega’s, en dan wordt het ook een stuk leuker om te werken. Inteco is een heel mooi bedrijf dat mooie uitdagingen en kansen biedt voor jonge mensen. Er zijn genoeg uitdagingen te vinden binnen het bedrijf, en ik raad zeker aan om die uitdagingen aan te gaan.

Wat zou je een nieuwe collega adviseren?

Blijf altijd jezelf en forceer niets; probeer niet vanaf dag 1 alles al te doen. Neem het rustig aan, blijf jezelf, begin met de mensen in je directe kring en bouw het daarna steeds verder uit. Blijf vooral jezelf en neem het rustig aan in het begin. Je wordt sowieso goed opgevangen en je wordt altijd overal bij betrokken.

Hoe was voor jou de omschakeling naar de werktijden?

In het begin was het zeker wennen, haha. Het is een kwestie van wennen; je moet er even aan wennen, maar het gaat echt in je ritme zitten. Ik vind dat juist fijn omdat je meer tijd hebt wanneer je dag langer duurt. De vijf dagen per week was ook wel even wennen, en de negen-tot-vijf mentaliteit is ook heel anders dan het studentenleven; dat is toch net even iets anders. Hier pas je toe wat je kent, maar je leert ook zoveel nieuwe dingen. De negen-tot-vijf went ook zeker wel.

Enthousiast geworden?

Bekijk onze vacatures

Je hebt geluk, je kan onze collega worden! bekijk snel onze vacatures en wie weet ben jij binnenkort onderdeel van ons team. Onze vacatures
Orange-Climate-4777-web

Gerelateerd nieuws