25 juni 2024

Team Tales – Jessie van Tilburg

Orange-Climate-4828-web

Jessie, Stel jezelf eens voor.

Jessie, 26 jaar oud en afkomstig uit Den Bosch. Momenteel woon ik in Rosmalen en werk nu iets meer dan 1,5 jaar bij Orange Climate als Operationeel Planner. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat alles buiten het werk soepel verloopt, dat alle opdrachten goed worden gecommuniceerd met de klant en dat alles wat we nodig hebben voor een opdracht geregeld is.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Ik sta om kwart voor zes op en begin om zeven uur, omdat ik aanwezig moet zijn wanneer de jongens starten. Mijn dag begint altijd met het checken van mijn e-mails, waar verzoeken in staan om bijvoorbeeld een datum te verplaatsen of een project naar voren te halen. Daarnaast wacht ik af hoe de dag verloopt. Als er problemen zijn op de bouwplaats, moet ik ingrijpen. Veel kan ik zelf oplossen, maar niet alles. Gelukkig heb ik kundige collega’s die me kunnen ondersteunen als dat nodig is.

Wat heb je gedaan in de periode voor Orange Climate?

Toen ik hier begon was ik net terug uit Curaçao, waar ik 3,5 maanden heb gewoond. Direct daarna ben ik aan de slag gegaan bij Orange Climate. Voor mijn tijd in Curaçao heb ik altijd fulltime gewerkt sinds mijn achttiende. Ik heb bewust gekozen om niet verder te studeren en daar ben ik nog steeds blij mee, omdat dat gewoon niets voor mij was. Ik ben begonnen in de klantenservice bij verschillende bedrijven, eerst bij een ICT-bedrijf en later ook bij een beddenbedrijf. Zo ben ik in het planningsvak gerold.

Hoe was je tijd op Curaçao na enkele jaren in Nederland te hebben gewerkt?

Ik ben daar naartoe gegaan om even alles achter me te laten, ook omdat ik niet goed wist wat ik wilde. Ik was toen 24, had nog geen huis en weinig verantwoordelijkheden, dus het was het juiste moment om te gaan. Ik kreeg een burn-out omdat ik altijd ‘aan’ stond en altijd aan het werk was. Voor mij is dat een goede eigenschap, maar het is ook een valkuil. Een burn-out zie je nooit aankomen en je denkt altijd: “Mij overkomt dat niet,” totdat je het zelf meemaakt. Uiteindelijk koos ik ervoor om even weg te gaan uit Nederland, wat erg goed was om een stukje van de druk hier los te laten. Dat heeft me geholpen om weer terug bij mezelf te komen en dat moet me nu verder helpen.

Toen je deze periode had afgesloten, ben je toen direct op zoek gegaan naar een baan?

Toen ik me beter voelde en terugkeerde naar Nederland, heb ik me aangemeld bij een uitzendbureau waar ik de vacature bij Orange Climate zag. In die tijd waren er veel banen beschikbaar, dus ik had gesprekken met meerdere werkgevers. Op gevoel heb ik toen voor Orange Climate gekozen.

Wat gaf jou dat gevoel dan precies?

Het was een combinatie van veel factoren: de sfeer, de informele omgang en het gevoel dat je hier jezelf kunt zijn. Dat vond ik heel prettig. Nu ik hier werk, voel ik echt dat ik mezelf kan zijn. Het interesseert mensen hier ook echt niet als ik een keer zonder make-up en met mijn haar in een knot op het werk verschijn, haha. Als een van de weinige vrouwen word ik hier natuurlijk ook op handen gedragen, haha. We zijn hier gewoon wie we zijn en dat is voor mij een prettige werkomgeving.

Hoe is het voor jou om te werken in een wereld die voornamelijk uit mannen bestaat? Is het een mannenwereld?

Ja, ik denk dat het wel een mannenwereld is, ja. Dat baseer ik op het werk dat we bij Orange Climate doen; je ziet geen vrouwen dit werk doen en als ik contact heb met de installateurs waarmee ik werk, zijn er vrijwel nooit vrouwen bij betrokken. Maar dat maakt het werk zeker niet minder leuk. Ik heb het idee dat al die mannen mij gewoon volledig accepteren.

Is het gevoel dat je had bij Orange Climate om hier te komen werken, een beetje uitgekomen?

Ja, de sfeer is hier echt heel goed. Naast het feit dat er natuurlijk gewerkt moet worden, haha, is het ook echt gezellig. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar. Ik ben bijvoorbeeld bezig met mijn huis en al tien collega’s hebben ernaar gevraagd. Die interesse van mijn collega’s waardeer ik echt en het maakt de dag ook een stuk leuker.

Je gaf aan dat je spijt had dat je je via een uitzendbureau had aangemeld. Waarom was dat?

Ja, dat was echt waardeloos. De communicatie was slecht en ik moest steeds achter mijn eigen geld aan, wat het uitzendbureau voor mij moest regelen. Het contract was voor zes maanden en daarna heb ik tegen mijn toenmalige leidinggevende gezegd: “Leuk en aardig, maar als je me niet in dienst neemt, stop ik ermee, want dit schiet niet op.” Toen is er van alles in gang gezet om me een vast contract aan te bieden en kort daarna kreeg ik dat ook. Die waardering voel je echt en waardeer je enorm. Inmiddels heb ik dus een vast contract, dus dat is allemaal heel goed uitgepakt!

Er zijn natuurlijk verschillende carrièrepaden die je kunt bewandelen. Jij koos ervoor om meteen aan het werk te gaan. Kun je uitleggen waarom je die keuze hebt gemaakt?

Nou, dat is eigenlijk heel simpel: ik wilde niet op mijn dertigste zitten met een studieschuld van 30.000 euro. Als ik later een huis wil kopen en ik heb een schuld van 60.000 euro, wordt dat heel lastig. Dus besloot ik om niet verder te studeren. Voor mij was dat een goede keuze, omdat ik nu ben waar ik wilde zijn. Ik ben blij met waar ik nu sta.

Zou je nog advies willen geven aan mensen die twijfelen om bij Orange Climate te komen werken?

Nou, als je net van school komt en een goed, eerlijk salaris wilt, zit je bij Orange Climate echt goed. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om voor Orange Climate te kiezen! Je leert hier ontzettend veel; iedereen staat klaar om je te helpen en het is hier gewoon gezellig. Dat moet je echt ervaren. Hier kan af en toe ook een grapje worden gemaakt, dus dat is echt top.

Enthousiast geworden?

Bekijk onze vacatures

Je hebt geluk, je kan onze collega worden! bekijk snel onze vacatures en wie weet ben jij binnenkort onderdeel van ons team. Onze vacatures
TalentAssist